Меню
Your Cart

За нас

Фирмата се занимава с пълен набор от предпечатни и полиграфически услуги. Този ни сайт е в частност за изработка и продажба на фототапети

Имаме на разположение умеещи и креативни хора, които да претворяват уникални дизайн идеи за вашите фототапети, в услуга на вашите требования за хоум дизайн, дизайн за офиси и помещения за обучения и комюнити центров/читалища, просветни центрове, школи, храмове, здравни заведения и т.н..

Залагаме все пак на утвърдени категории фототапети, за хол, за бебешка стая (за момичета и за момчета, за близнаци) за детска (за момичета, за момчета) стая,  за юношеска / тийнейджърска стая, за всекидневни, антрета, коридори, вестибюли, за стаи за гости, за спални, за офиси, за всякакъв вид работни помещения, стаи за почивка и други помещения, вече и с обществено предназначение.

Tеми / раздели, на нашите фото тапети са: 

Абстрактни – за да се потопите в игрите на форми, цветове, посоки, внушения, вдъхновения.

Автомобили – за да покажете на стената страстта си към скоростта и естетиката.

Арт – за да засилите триизмерното усещане в интериора и да създадете усещане за изтънченост.

Градове – за да внесете градския живот в дома като начин на свързаност с живота навън.

Графити – за да внесете една по-свободна форма на изкуството, което завладява повърхностите.

Детски тапети – за да зарадвате децата, за които образите оживяват само с една магична дума.

Животни – за да внесете живота, в неговото тайнство и другост на човека.

Кино – за почитателите на седмото изкуство, драмата, героите и злодеите; за комедията и трагедията.

Компютърни игри – за цяло едно ново поколение геймъри, които се вдъхновяват от образи създадени изцяло дигитално.

Космос – за да внесете вселената и нейната необятност в интериора.

Мотори – за любителите на скоростта, класата, бързината, непримиримостта.

Музика – за интериора в барове, музикални зали, репетиционни, където изобразената нота носи своя естетически заряд.

Природа – за хола, за всекидневната, за банята, за вилата; заради образите, които ще зададат настроението в целия дом.

Спорт – за вдъхновение.

Фентъзи – за почитателите на магичното, тайното, древното.

Цветя – заради символиката, свежестта, настроението, което ще внесете в архитектурната среда.
Черно-бели – за хората настроени ретро, за винтидж интериорни решения; за романтизма. 

           
Концепцията, наложила се в пандемията е да се търси нестандартно решение при фототапетите, появиха се нови търсения и ние разбира се реагирахме веднага.
Нови течения, ако може така да се каже са патриотичната тема, хералдика и символика и съвсем индивидуални ваши хрумвания и емоции – да, ние работим за това, да бъдете удовлетворени в пълнота!

Имаме хора, които могат да минат за оглед, когато се налага да се наложи по-мащабна визия за налагане на стил / концепция, в дадена обстановка, за да има силно визуално присъствие на дадена хералдика или друго, съобразно с вашето лично целеполагане.

Можем да съдействаме с контакти и партньори, за осъществяване, във ваша услуга на цялостни концепции за вътрешен дизайн на интериора. Освен това, можем да помагаме, както вече казахме  за оформление на щандове, галерии, панаири и др.
Казано иначе - за обществени сгради, от типа , офис, училища, образователни центрове, освен да сторим индивидуални дизайни, както бе споменато, можем да работим с партньорски, ваши дизайн студия, за цялостната визия на проектите ви и до тяхната крайна реализация, също.

Ако вече имате фото тапети, то може да дадем мнение, експертиза как да бъдат концептуално наложени нови такива в унисон с вече поставените в другите ви помещения. Работим с много художници, куратори и други специалисти, принадлежни, ангажирани с темата. При определени условия, за които винаги можете да ни попитате, те могат да работят и за вас!

Печатаме и стикери, табели по поръчка, по допълнително договаряне, за дизайн, количество за печат.

По допълнително договаряне, можем в известна степен да варираме, в услуга на вас, за материала върху който да се печата.

Машините, с които печатаме, са последно поколение и задоволяват всички искани ефекти, вплетени в крайния резултат, така, че положителната емоция с нас е гарантирана.

Логистиката ни е утвърдена, работим с партньори от Еконт от години, те ни познават  и предвижват стоките ни с нужното старание, за да достигнат до вас, цели, здрави и готови за монтаж, с лекотата на всекидневно, рутинно действие.
За целите на монтажа, можете да разчитате на нас (в рамките на София), както и за измервания и други идеи, при реализацията на интериорните, дизайнерски, ваши намерения.
Можем отделно, да помогнем, да си набавите подходящите инструменти и помагала (като шпатули), за да положите фототапетите, на избраните от вас места, в дома, офиса или други места.

Можем да съдействаме с консултация, как да свалите стари повърхности, стари фототапети или друг тип тапети, за да можете спокойно и стабилно да положите новите.

Фототапетът е емоция и технология, съчетани, за да направят денят ви различен, домът ви уникален, емоцията неповторима и органична!

Разгледайте отработени вече от нас неща, за да се убедите сами в това, че даваме отлична добавена стойност в продуктите и услугите ни.

Разгледайте предложенията ни в магазина, попитайте ни за каквото ви хрумне през формулярите ни за контакт, нека бъдем креативни заедно!

Предимства на фототапета


Дълготрайност – качествените фототапети издържат повече от боите за интериорните стени.


Лесен монтаж и демонтаж – винаги може да изберете нов образ за интериора, който да замени стария.


Много голяма ценова ефективност – със сравнително малка инвестиция си осигурявате зашеметяващ дизайн за години напред и то на любимите ви места в дома, в офиса, в заведение.


Огромно разнообразие на модели разпределени в категории. Образи за всеки вкус, пол, занятие, възраст. За всякакви интериорни стилове, за всякакъв тип сгради, помещения.


Фототапетите могат да скрият несъвършенства по стените.


Възможност да създадете различни решения: фототапет на цяла стена. акцентен фототапет, фототапет в определена малка зона от стената.


Фототапетите пресъздават индивидуалните черти на характера върху стената и се явяват като експресия на личността, желанието да се прояви.


Лесно почистване и трудно замърсяване на повърхността.


Производство от сертифицирани материали и безвредни бои.Поставяне на фототапет


Общи правила


Какъвто и тапет да инсталирате с лепило или самозалепващ се, има няколко общи правила за изпълнение преди монтажната част.


Първо вземете наръчника. Прочетете всичко, което пише за избрания тип фототапет, как се поставя, какви са неговите особености.


Трябва да сте поне двама души за монтаж на тапета.


Направете проверка на фототапета, вижте дали има някакви дефекти и несъответствия.


Следвайте инструкциите без да се отклонявате от тях.


Преди да започнете се уверете, че сте подготвили основи и инструменти, и че сте готови за монтаж.


Поставяне на фототапет по традиционен начин с лепило


Най-често фототапетите се предлагат на части. Тези части се определят предварително като размер от страна на отговорните за това лица. Фототапетите са така оформени, че частите да се инсталират по строго определена процедура, за да се спази формулата, която ще доведе до перфектен резултат.


Подготвяне на основата (стена, врата, плот пространство или всякаква друга повърхност, на която ѝ прилича да се поставя тапет). Основата се почиства до пълна гладкост и без никакви мазни петна върху нея. Представете си повърхност без пукнатини, без олющени бои, без неравности – това е идеалната повърхност за поставяне на фототапет.


Приготвяне на лепилната смес. Следвайте стъпките за приготвяне на лепилото точно както са зададени от производителя. Иначе рискувате да оплескате нещата.


Очертаване на основата и нанасяне на лепилото. Използвате молив, нивелир и рулетка, за да очертаете повърхността. След като сте разделили стената на толкова части, колко парчета ще залепите, започвате равномерното нанасяне на лепилото върху частите на фототапета. Оставате малко да попие върху тях (според предписаното от производителя)


Залепване на тапета. Дългоочакваният момент, в който една по една частите се нареждат. Поставяте първата част според оразмереното и изтегляте въздуха от горе надолу и от средата навън към краищата. Частите не се прилепват плътно една до друга, но се търси 2-3 мм застъпване.


Последният етап е съхненето. То е бавен процес, през който се грижите да няма течение в стаята, температурата да не е в диапазон 18-20°C. В зависимост от сезона променяйте мерките за подходяща интериорна среда. Накрая след изсъхването, с макетно ножче премахвате останали стърчащи части.


Поставяне на самозалепващ се фототапет


Самозалепващите фототапети са този вид, който се инсталира без лепило, но директно се прилепва към стената.


Подготвяне на основата (стена, врата, плот пространство или всякаква друга повърхност, на която ѝ прилича да се поставя тапет). Основата се почиства до пълна гладкост и без никакви мазни петна върху нея. Представете си повърхност без пукнатини, без олющени бои, без неравности – това е идеалната повърхност за поставяне на фототапет. Разчертайте стената за удобство.


Подготовка на фототапета – извадете фототапета и неговите части и според инструкциите ги подредете според последователността на полагане. Не се притеснявайте, ако видите гънки или мехурчета; при залепването, те ще изчезнат.


Отлепване на подложната част и полагане върху стената – успешната инсталация зависи от поставянето на първата част. Затова бъдете внимателни и следвайте инструкциите. Първо се отлепва само в горната част. Придържа се внимателно в горната ъглова част и се започва залепването.


След като горната част е залепена, започва се с внимателното премахване на останалата подложна хартия. Докато се разлепва тази част, помощникът държи фототапета в долната част. Следва окончателното залепване на първата част.


С гумен заглаждащ инструмент се минава отгоре надолу и от центъра към краищата, за да се премахнат мехурчета, които може да са останали на повърхността.


Процедурата се повтаря с останалите части на фототапета. Изравняването става спрямо предходния панел и се следват изискванията за застъпването. То може да е от 2-3 мм до 1 см.


Изрежете накрая ненужни части с макетен нож ако се налага и оставете фототапета да слегне и така постепенно ще се превърне в част от интериора.


HomDecorLux и tapetionline.bg са най-прекият път за избора, закупуването и полагането на фототапети за вашия дом, работно пространство, за мястото където релаксирате. Изберете от стотици дизайни, или направете ваш собствен, който да ви радва дълги години. Вече знаете всичко най-важно за фототапетите, така че остава просто да се потопите в галерията от образи и да изберете този, който ви очаква.