Ако тапетът на стаената ви се струва твърде скучен, може да не сте съвсем наясно с интересните продукти, които се предлагат на дизайнерския пазар.

Истината е, че в интериор с тапети сме свикнали от миналия век. Първо на мода беше да се поставят хартиени тапети на всички стени. След това по-актуално стана тапетите да се делят на два пласта, хоризонтално и помежду им да има контраст.

По-късно в модните тенденции навлязоха идеи и съчетания от една стена с фото тапет и останалите в друг вид материал или всички стени с тапети, като една от тях се откроява в различен тон. През последните години все повече нашумяха фототапети с най-различни картини и изображения.

В момента, освен фототапети с най-различни изображения и картини могат да се намерят и чудесни тапет с триизмерен ефект.

Такава колекция с 3D ефект, не се постига с използване на необичайни материали или чрез релеф. Тя се създава под формата на украшение, в което са използвани геометрични рисунки. Последните са направени с обикновен молив, без извивки, но със сянка. Ефектът произхожда от съчетанието между сянка и светлина. Така, именно тази графика създава необичайната дълбочина.

3D тапети с ефект на молив

Дизайнерите заложиха на новите излъчвания и създадоха ефект на апликация, върху стената. Изображенията най-често визират парчета бяла хартия, които сякаш са изрязани и залепени едно, върху друго. Подобни предложения са актуални и подходящи за онези, които предпочитат обикновените бели стени. По този начин с монтажа на 3 Д тапети могат да се постигнат интересни комбинации в съчетание с останалия интериор и да се запази ефекта на ефирна и лека стая със светли стени.

Защо да изберете фототапет с 3D ефект

Фототапети с 3D ефект и молив са отличен избор за авангардния интериор. Те са подходящи и за привържениците на класиката – бяло и черно. Харесвани са много и от почитателите на картини. Дори за хората с много свободно време и търпение се препоръчва да опитат да ги вмъкнат в домовете си. Те могат сами да вземат молив и да се опитат да повторят модела, върху стената. Това, освен изкуство си е и вид медитативна дейност.