Смятате ли, че тапетите са нещо остаряло, ако отговорът е да, то замислете се за фототапети?

Те са по-модерната тенденция, особено след като съвременните технологии ви позволяват да създавате трайни, висококачествени изображения.

Тук сме събрали 11 причини, поради които е препоръчително да използвате фототапет, когато декорирате красив интериор.

Разширяване на пространството

Фототапетите са чудесно решение за в малки стаи. Те раздвижват визуално стените.

Отлична идея е да изберете фототапет с изображение с перспектива. Например море и кораб на хоризонта. Може да се спрете на красиви светлинни потоци, които си правят път през короната на дървета.

Функционалността на стаята

Може да добавете фототапет с „вкусно“ изображение в трапезарията или кухнята. Може да вмъкнете цветна анимация за в детската стая.

Стилът на интериора

Какво по-красиво от това да добавите ориенталски стил и екзотичен интериор. Подобно изображение ще подчертае визията.

Добавяне на акценти

Това може да направите, ако интериорът е скучен или неутрален. Фототапетите ще са фокусна точка в цялата монотонността на помещението.

Замразете любимия си сезон

Знаете ли, че в стаята ви може да е вечно лято. Това може да стане с избора на плажен тапет. По същия начин може да изберете есенен, зимен или пролетен пейзаж.

Шокирайте

Ако сте привърженик на кича и искате да имате „крещящ“ интериор, изберете тапет с изображение, което ще удиви гостите ви.

Време за романтика

Тапет с романтично излъчване може да украсява спалнята ви. Спрете се на нежно и привлекателно, вдъхващо романтично настроение, изображение.

Индивидуалност

Какво по-лично от това да вмъкнете своя снимка, върху тапета си. Така, например може да се спрете на ваш семеен портрет или снимка от пътуване. Определено, с такъв избор, може да сте сигурни, че никой няма да има такива стени.

Любимото ви хоби

Фототапетът може да е с изображение на любим певец, идол, художник, спортист. Това се прилага често в тийнейджърските стаи.

Нещо атрактивно

В ергенския апартамент, фототапети с красив модел по бельо може да стои хармонично на стената.

Умиротворяване

 

Тук препоръчваме да се спрете на спокоен пейзаж. Това ще е добър вариант за стая, като спалня. Такава хармония ще ви е от полза да се отпуснете и настроите за почивката.